Omzet snellaadbedrijf Fastned fors gestegen in derde kwartaal 2019

Snellaadbedrijf Fastned heeft in het derde kwartaal van 2019 een aanzienlijke omzetstijging behaald. In totaal kwam de omzet van het bedrijf uit op meer dan 1 miljoen euro. Deze omzet is bijna drie keer zo hoog als de omzet die het bedrijf in dezelfde periode heeft behaald in 2018.

Omdat elektrisch rijden meer aandacht krijgt zijn de overheid en het bedrijfsleven bereid om meer te investeren en te faciliteren op het gebied van laadstations voor elektrische voertuigen. In totaal is het aantal laadstations dat Fastned heeft gebouwd uitgebreid naar 109. Dit aantal laadstations is vooral toegenomen vanwege nieuwe vestigingen die zijn geopend in Duitsland en Nederland.

In het derde kwartaal werden in totaal 120.000 zogenaamde laadsessies uitgevoerd. Dat zijn de laadmomenten voor elektrische voertuigen. Daarnaast heeft Fastned snellere laders toegevoegd aan de stations. Er waren echter ook problemen. Zo heeft het bedrijf te maken gehad met een periode van aanhoudende leveringsbeperkingen. Deze beperkingen hebben de groei van Fastned wat afgeremd aldus het bedrijf.