Laadpalenproducent Fastned verdubbelde nettoverlies in eerste helft 2019

In de eerste zes maanden van 2019 heeft Snellaadbedrijf Fastned haar nettoverlies zien verdubbelen tot 5,26 miljoen euro. Dit bericht werd dinsdag 30 juli 2019 bekend gemaakt toen het bedrijf haar halfjaarresultaten publiceerde. Een belangrijke kostenpost is de beursgang van het bedrijf geweest. Deze kostenpost bedroeg volgens het bedrijf 826.000 euro.

Hoewel het nettoverlies aanzienlijk is toegenomen heeft Fastned in de eerste zes maanden van 2019 haar omzet wel flink zien groeien. De omzet van het bedrijf kwam uit op bijna 1,8 miljoen euro. Dat is een aanzienlijk hoger bedrag ten opzichte van vorig jaar. In de eerste zes maanden van vorig jaar kwam de omzet van Fastned namelijk uit op 468.000 euro uitkwam. Het bedrijf wist vooral meer omzet te behalen door hogere inkomsten per snellaadstation, schrijft Fastned. Het bedrijf had meer klanten per snellaadstation mogen ontvangen in 2019.

Dat komt mede doordat er meer elektrische auto’s op de Nederlandse wegen worden gebruikt. De snellaadstations worde gebruikt om elektrische auto’s op te laden. De snellaadstations van Fastned leverden meer kilowatturen (kWh) per klant. In totaal groeide het klantenbestand van Fastned met 174 procent naar ruim 26.000 klanten.