Siemens gaat banen schrappen bij energie- en gastak vanaf 2017

Het Duitse technologieconcern Siemens gaat haar energie- en gastak reorganiseren. Dat zorgt er voor dat de werkgelegenheid binnen het bedrijf wordt gereduceerd. Over de gehele wereld verdwijnen banen. Dit maakte het Manager Magazin bekend op basis van berichten van ingewijden.

Siemens heeft de afgelopen jaren al vaker wijzigingen doorgevoerd in haar personeelsbestand. In mei werd door het bedrijf al bekend gemaakt dat er een reorganisatie zal plaatsvinden bij haar digitale tak. Tijdens deze reorganisatie zouden 1.700 banen zijn verdwenen in Duitsland. Ook werden er duizend arbeidsplaatsen overgeheveld naar externe dienstverleners.

De reorganisatie die nu op de agenda staat is een noodzakelijk gevolg van de teruggang in de energieactiviteiten van het bedrijf. Op dit moment is Siemens aan het overwegen of ze 11 van haar 23 energie- en gaslocaties wil gaan sluiten. Daarbij zouden met name de gevolgen goed gemerkt worden in Oost-Duitsland. In totaal werken 12.000 mensen voor Siemens in Duitsland. Wereldwijd heeft het bedrijf 30.000 mensen in dienst.