Technisch Werken

Uitzendbureau Randstad heeft in 2019 last vertraagde economische groei in Europa

Uitzendconcern Randstad merkt dat de economische groei in Europa terugloopt. Deze ontwikkeling was al merkbaar in het laatste kwartaal van 2018. Toen had het uitzendbureau slechts een kleine groei in de omzet. Daarnaast is ook de winst gedaald van het uitzendbureau in deze periode. Als men de resultaten van heel 2018 in ogenschouw neemt dan ziet het beeld er iets beter uit. Randstad heeft namelijk over heel 2018 wel betere resultaten geboekt.

Het uitzendbureau is in verschillende grote Europese landen actief. Zo is Randstad actief Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. In deze landen had het uitzendbureau last van de verslechterde economische omstandigheden. De omzet daalde in die regio’s per werkdag met ongeveer 2 procent. De omzet van het uitzendbureau nam echter in Noord-Amerika toe met ongeveer drie procent. Verder ging het goed met het uitzendconcern in Japan en Australië en Nieuw-Zeeland. In 2019 lijkt de economie in Europa te maken te krijgen met een afgezwakte economische groei. Dat betekent dat de kans groot is dat uitzendbureaus dit jaar minder goede groeiresultaten behalen dan 2018.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!