Uitzendbureau Randstad draaide goed vierde kwartaal 2017

Uitzendbureau Randstad heeft in het laatste kwartaal van 217 een hogere omzet en winst weten te behalen. Het uitzendbureau heeft in bijna alle regio’s waar ze actief is een duidelijke groei laten zien. Deze groei was echter niet in de markt van Noord Amerika merkbaar.

Jacques van den Broek, de topman van Randstad, is positief over de prestaties van Randstad. Ook over de prestaties in Noord Amerika is hij te spreken. Het uitzendbureau heeft haar dividend verhoogd met 46 procent. In de slotmaanden van 2017 heeft het uitzendconcern een omzet weten te behalen van ongeveer 5,8 miljard euro. Dit bericht werd dinsdag 13 februari 2018 door Randstad bekend gemaakt. Deze omzet is een stijging van acht procent ten opzichte van de omzet in dezelfde periode in 2016. Het bedrijf hield aan deze omzet een winst over van 197,9 miljoen euro. Deze winst is ongeveer 30 procent hoger dan de winst die het uitzendconcern in dezelfde periode het jaar daarvoor had behaald.

Aan het begin van 2017 groeide het uitzendconcern verder door. Net als vele andere uitzendbureaus weet ook Randstad te profiteren van de aantrekkende markt en de stijgende vraag naar flexibele arbeidskrachten waaronder uitzendkrachten. In Nederland is er vorige maand door Randstad een omzetgroei van 6 procent gerealiseerd. Dat is 1 procent hoger dan de omzetgroei van heel 2017 die op 5 procent uitkwam voor het uitzendconcern.