Technisch Werken

Nederlandse accuproducent Lithium Werks heeft investering van 1,3 miljard dollar ontvangen in november 2018

De Nederlandse accumaker Lithium Werks uit Hengelo heeft een fors bedrag ontvangen voor het bouwen van een grote fabriek in China waarin Lithium batterijen zullen worden geproduceerd. Het gaat om een investeringsbedrag van in totaal 1,3 miljard dollar. Dit totaal aan investeringen voor de bouw van de fabriek werd binnengesleept onder leiding van topman Kees Koolen. Hij is de voormalig CEO van Booking.com. Binnenkort zullen door topman Kees Koolen twee grote deals worden aangekondigd. Één van deze deals gaat om de overname van een bedrijf dat drie keer zo groot is als de omvang van Lithium Werks zelf. Volgens de heer Koolen is schaalgrote van groot belang om in de toekomst efficiënt te kunnen produceren.

Op dit moment heeft Lithium Watch al een fabriek in China. Als de nieuwe fabriek in China klaar is heeft deze nieuwe grote fabriek een productiecapaciteit van 8 gigawattuur per jaar. Deze capaciteit is vergelijkbaar met de hoeveelheid stroom die nodig is om 160.000 auto’s in beweging te krijgen. De accu’s doe worden geproduceerd door Lithium Werks in de nieuwe fabriek zijn niet bedoelt voor auto’s maar voor andere vervoersmiddelen zoals vrachtwagens en boten. Aan het begin van 2021 moet de fabriek en gebruik genomen kunnen worden.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!