Gamma en Karwei ontvangen investering van 100 miljoen door Intergamma vanaf 2018

Intergamma zal de komende jaren meer geld investeren in haar bouwmarktformules Karwei en Gamma. Deze investering zou in totaal uitkomen op 100 miljoen euro. Dit geld zal onder andere gaan naar de uitbouw van haar onlineformule. De online verkoop van de bouwmarkten moet omhoog. Daarnaast wordt er ook geïnvesteerd in de innovatie en uitbreiding van het assortiment.

Intergamma
Intergamma geeft aan dat ze de marktleider is in de doe-het-zelf branche in de Benelux. De organisatie heeft bijna vierhonderd winkels in Nederland en België. De grootste franchisenemer van Intergamma is de Van Neerbos Groep. Intergamma heeft aangekondigd dat ze in totaal 156 bouwmarkten van Gamma en Karwei zou willen overnemen van de Van Neerbos Groep. Als de overname rond is zouden deze winkels in de toekomst direct onder het beheer van Intergamma komen te vallen.

Investering in online verkoop
Intergamma zal de komende tijd de plannen voor de integratie verder gaan uitwerken. De organisatie heeft momenteel een omzet van 1,7 miljard euro per jaar. Daarnaast zijn de bouwmarkten Gamma en Karwei al sterk vertegenwoordigd op internet. Per maand zouden de webwinkels van Gamma en Karwei ongeveer 1,5 miljoen bezoekers naar zich toe trekken. Dit moeten er in de toekomst meer worden.