Startup Hardt Hyperloop uit Delft ontvangt investering van 5 miljoen in 2018

De start-up Hardt Hyperloop uit Delft heeft een investering ontvangen van InnoEnergy. Het gaat om een investering van vijf miljoen. De investering is afkomstig van een fonds voor duurzame energie maar daarnaast zijn er ook andere partijen bij betrokken. Er zijn namelijk nieuwe samenwerkingen ontstaan in de ontwikkeling van de hyperloop. Deze hyperlooptechnologie is een concept waaraan verschillende startups en innovatieve bedrijven wereldwijd gestalte proberen te geven. De start-uo Hardt Hyperloop werk aan technologie die in de toekomst deze vorm van supersnel openbaar vervoer mogelijk moet maken.

Investering in hyperloop
De vijf miljoen euro wordt beschikbaar gesteld door InnoEnergy. De organisaties DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec hebben zich bij een eerder opgezet consortium van BAM, Tata en IHC gevoegd. Verder hebben in een eerdere investeringsronde ook personen en organiaties geinvesteerd in Hardt Hyperloop. Het ging hierbij om Paul van Keep de oprichter van Exact en profvoetballer Gregory van der Wiel.

Wat is een hyperloop?
Een hyperloop is een systeem waarmee mensen en goederen door buizen worden getransporteerd die bijna vacuüm zijn. Door de buizen worden de personen en goederen in capsules vervoerd die onder andere door magneten worden aangedreven. Daardoor kunnen zeer hoge snelheden worden bereikt. De startup Hardt Hyperloop is ontstaan uit een studententeam dat had meegedaan aan een hyperloop ontwikkelwedstrijd doe door Tesla-baas Elon Musk werd uitgeschreven. Deze wedstrijd werd door het Nederlandse team uit Delft gewonnen waarna het studententeam verder ging als startup.