Stint-fabrikant in onderhandeling met overnamekandidaten in 2018

De producent van de stint is op dit moment nog in onderhandeling met verschillende organisaties die interesse hebben in het bedrijf achter de elektrische bolderkar Stint. Dit bericht werd bekend gemaakt door verschillende bronnen aan de NOS. Volgens een woordvoerder van het bedrijf achter de stint zouden de onderhandelspartijen voornamelijk uit de vervoer- en transportsector zijn.

Kort geleden werd bekend gemaakt dat er een faillissement zou worden aangevraagd door de eigenaar van het bedrijf. Deze faillissementsaanvraag werd echter herroepen door de eigenaar. De aanvraag voor het faillissement zou iets te voorbarig zijn geweest. In eerste instantie zou hij de lopende onderzoeken procedures over de Stint willen afwachten voordat hij verder stappen zou nemen. Dit verklaarde hij aan RTV Utrecht. De populariteit van de stint is de afgelopen tijd aanzienlijk afgenomen. Het dramatische ongeval in Oss zorgde er voor dat de stint als onveilig werd beschouwd en het voertuig werd van de openbare weg verbannen.

Inmiddels zijn de onderzoeken naar de veiligheid nog niet afgerond. De uitkomst van de onderzoeken naar de stint zijn van doorslaggevend belang voor de toekomst van het voertuig. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur had vorige week dinsdag nog aangegeven dat het in een overleg de Tweede Kamer goed mogelijk is dat een vorm van de Stint in de toekomst weer de weg op mag. De minister geeft aan dat het belangrijk is dat er zorgvuldig wordt omgegaan met de onderzoeksresultaten en de aanbevelingen die hieruit voortvloeien. Het is goed mogelijk dat er technische aanpassingen moeten worden uitgevoerd.

De overheid staat ook open voor ideeën uit de maatschappij. Zo hebben De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en de TNO besloten om vanaf komende vrijdag iedereen de mogelijkheid te geven om met goede onderbouwde ideeën te komen voor verbetering van de veiligheid van de Stint. Er zijn volgens een woordvoerder al meerdere belangstellenden die met nieuwe ideeën willen komen. Deze ideeën komen binnen op het hoofdkantoor van de ILT.