Stint fabrikant laat alle stint voertuigen onderzoeken in 2018

Stint is een woord dat vrij onbekend was voor veel mensen, totdat vorige week het tragische ongeval plaatsvond op het spoor bij Oss. Tijdens het ongeval reed een stint om nog onbekende redenen door een gesloten spoorboom. Daarbij kwam de stint met haar bestuurder en de vijf kinderen die werden vervoerd in botsing met de trein. De gevolgen waren dramatisch. Vier kinderen overleden ter plekke en een vijfde kind is zwaargewond. Ook de medewerkster van de kinderopvang die de stint bestuurde raakte zwaargewond tijdens dit ernstige ongeluk.

Oorzaak ongeval
Inmiddels zijn er verschillende oorzaken van het ongeval benoemd. Deze mogelijke oorzaken worden allemaal onderzocht. Een belangrijke oorzaak zou van technische aard kunnen zijn. Verschillende ooggetuigen hebben gemeld dat de bestuurster van de stins het voertuig niet onder controle had. Dat zou te maken hebben gehad met de remmen. De fabrikant van de stint gaat nu onderzoek doen naar de technische deugdelijkheid van haar voertuigen. Daarvoor gaat de stintfabrikant alle 3.500 voertuigen die in gebruik zijn laten controleren.

Controle stints
Vanaf maandag 24 september 2018 gaat de fabrikant alle stints controleren. Dit bericht heeft de fabrikant aan alle bedrijven en organisaties die gebruik maken van een stint laten weten. In het bericht staat letterlijk ”In afwachting van de uitslag van het onderzoek, controleren we alle 3.500 stints vanaf 24 september op alle veiligheidspunten en vervangen preventief onderdelen.” Het is afwachten wat er uit het onderzoek naar voren komt. Veel kinderopvangcentra hebben de stins uit voorzorg geparkeerd. Er wordt afgewacht wat de officiële uitslag is van de onderzoeken die nu gedaan worden.