Technisch Werken

Keolis Nederland heeft een order van 259 elektrische bussen geplaatst in 2019

Keolis Nederland heeft een grote order geplaatst bij het Chinese bedrijf BYD. Van dit bedrijf gaat Keolis in totaal 259 elektrische bussen kopen. Deze bestelling is de grootste bestelling voor emissievrije bussen tot nu toe vanuit Europa.

Keolis Nederland droeg vroeger de naam Syntus en vormt een onderdeel van de internationale vervoersmaatschappij die ook de naam Keolis draagt. De Nederlandse vestiging heeft de bestelling van 259 bussen geplaatst. Het gaat dan om zowel grote als middelgrote bussen. In totaal zullen er 206 exemplaren worden besteld van de elektrische BYD-bus van 12 meter lang. Verder worden er door Keolis een aantal exemplaren van 13 meter lang gekocht en exemplaren van de 8,7 meter metende BYD midibus.

In de zomer van 2020 zullen naar verwachting de eerste elektrische bussen van BYD worden geleverd. Daarna worden ze ingezet in onder andere Apeldoorn, Lelystad en Zwolle. Op dit moment rijden er in Europa ruim twaalfhonderd elektrische bussen van het Chinese BYD rond.

Deel dit artikel!

Als senior intercedent bij een groot technisch uitzendbureau is Pieter Geertsma verantwoordelijk voor het bemiddelen van personeel in het marktsegment werktuigbouwkunde. Daarnaast is hij landelijk aanspreekpunt voor vragen over dit marktsegment en de ontwikkelingen die daarin plaatsvinden. Door intensieve samenwerking met interne en externe collega’s heeft hij een goed beeld van de totale technische markt. Hierdoor krijgt hij naast nieuws over techniek, innovaties en arbeidsmarkt ook actuele vacatures binnen.

Getagd met
Geplaatst in Nieuws
Like ons op Facebook!