Grote Belgische order voor VDL Bus en Coach in 2016

VDL Bus & Coach is een onderdeel van de VDL Groep te Eindhoven. Het bedrijf bouwt bussen voor verschillende opdrachtgevers in binnenlan maar ook voor het buitenland.  Het Belgische vervoersbedrijf De Lijn heeft een grote nieuwe order geplaatst bij VDL Bus en Coach. In totaal wil De Lijn bestelt 121 bussen kopen van de Eindhovense busproducent. Deze bussen worden in België ingezet als lijndienst. Naast de 121 lijndienstbussen worden ook 10  rijschoolbussen aangeschaft door her Belgische bedrijf.

De financiële details zijn niet bekendgemaakt bij het nieuws over deze deal. De Lijn heeft vaker bestellingen geplaatst bij VDL. In bijna drie jaar tijd zijn door het Belgische bedrijf De Lijn in totaal 41 microbussen besteld en 345 bussen. Van de nieuwe order moeten de eerste bussen in voorjaar van 2017 worden geleverd aan De Lijn. Deze bussen zullen op diverse lijndiensten in Vlaanderen worden ingezet. De bussen voor de nieuwe order van de Lijn worden geproduceerd bij VDL Bus Roeselare in België.

Reactie van Technisch Werken

Er mag weer geproduceerd worden in Europa en dat is goed nieuws.  VDL staat goed bekend en dat blijkt ook uit het feit dat klanten terug komen en nieuwe orders plaatsen. Dat bevordert de werkgelegenheid in België en in Nederland. De arbeidsmarkt in de voertuigenindustrie moet groeien. De afgelopen jaren heeft ook deze sector het niet makkelijk gehad.