Nederlander heeft wereldreis met elektrische auto afgerond in juli 2019

De Nederlander Wiebe Wakker heeft zijn wereldreis in een elektrische auto op vrijdag 19 juli 2019 afgerond. Hij ronde zijn reis af in het uiterste zuiden van Nieuw-Zeeland. Dit was het 34e land waar hij met een elektrische auto had rondgereden. De elektrische auto die hij voor zijn reis gebruikte was een omgebouwde Volkswagen Golf uit 2009.

De reis van Wiebe Wakker begon op 15 maart 2016, toen reed hij weg uit Houten. Hij had de ambitie om in zo veel mogelijk landen met zijn elektrische auto te rijden. Met zijn elektrische voertuig is hij via West-Europa naar Scandinavië, Oost-Europa, Turkije, Iran, het Midden-Oosten, India, Zuidoost-Azië en Australië naar Nieuw-Zeeland gereden. In totaal duurde de reis 1222 dagen en er werd 100.000 kilometer afgelegd in de elektrische auto. Doormiddel van deze reis wil Wakker laten zien waar elektrische auto’s toe in staat zijn.

Wakker was verbaasd dat er bij de ‘finish’ van de reis verschillende mensen hem enthousiast hadden opgewacht. Daar had hij naar eigen zeggen niet op gerekend. In totaal duurde de reis drie jaar lang. Hij heeft verschillende bijzondere momenten meegemaakt. Zo was hij bijzonder onder de indruk van de gastvrijheid van de bevolking in Iran. Nu hij weer thuis is wil Wiebe Wakker een bedrijf gaan oprichten voor duurzaamheid.