81 Procent van de eigenaren van een elektrische auto heeft thuis een laadpunt in 2020

Uit een onderzoek van New Motion komt naar voren hoe eigenaren van een elektrische auto hun auto opladen en waar ze dat doen. Het onderzoek van de bedrijfstak van Shell die laadpalen en andere gerelateerde infrastructuur produceert werd vorige week gepubliceerd onder de naam EV Driver Survey 2020. In het onderzoek staat dat in totaal 45 procent van de eigenaren van een elektrische auto deze thuis oplaad. Daarnaast zou 18 procent van de gebruikers van een elektrische auto deze ook op het werk kunnen opladen.

Van de Nederlandse ondervraagden heeft 81 procent aangegeven dat ze kunnen beschikken over een oplaadpunt voor een elektrische auto thuis. Verder heeft 72 procent aangegeven dat er een mogelijkheid bestaat om hun auto op te laden op hun werk. Het gebruik van een snellader wordt zeker niet door iedere eigenaar van een elektrische auto wekelijks gedaan. Ongeveer 40 procent van de gebruikers van een elektrische auto heeft aangegeven dat ze nooit of misschien een paar keer per jaar gebruik maken van een snellader. Aan de andere kant geeft 37 procent van de eigenaren aan dat ze maandelijks gebruik maken van een snellader.

Het gebruik van snelladers langs wegen of andere openbare plekken wordt door veel automobilisten beschouwd als een hindernis. Er zijn nogal wat problemen in het nieuws benoemd over het gebruik van snelladers en de drukte rondom deze installaties. Veel mensen zijn bang dat ze noodgedwongen een snellader moeten gebruiken omdat hun voertuig anders stil komt te staan. Uit het onderzoek komt naar voren dat snelladers lang niet door alle gebruikers van elektrische auto’s met regelmaat worden bezocht. Veel mensen gebruiken eigen oplaadpunten thuis of op het werk.