WW uitkeringsaanvragen 22 procent gedaald onder jongeren in eerste kwartaal 2018

Uitkeringsorganisatie UWV heeft in de eerste vier maanden van 2018 een daling geregistreerd in het aantal WW-uitkeringen dat door jongeren werd gedaan. In het eerste kwartaal had het UWV meer dan 18.625 nieuwe WW-uitkeringen verstrekt werklozen tot 27 jaar. Dit aantal ligt echter 22 procent lager dan het aantal WW-uitkeringen dat door deze leeftijdsgroep werd aangevraagd in dezelfde periode in 2017.

Een aantal sectoren vallen bij de uitkeringsregistratie op. Zo zijn er met name vanuit de detailhandel minder WW-aanvragen gedaan. Ook vanuit de financiële en zakelijke dienstverlening bleek er sprake van een terugloop in het aantal WW-uitkeringen aan jongeren. Tot slot werd deze ontwikkeling ook in de horeca waargenomen. Nu het beter gaat met de economie worden minder uitkeringen aangevraagd in deze sectoren. Dat blijkt vrijdag 8 juni 2018 uit cijfers van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en UWV.

Regionaal zijn er wel verschillen merkbaar. Met name in het Rivierenland, de Achterhoek en Twente daalde het aantal aanvragen voor WW-uitkeringen onder jongeren.