Omzet industrie drie procent omhoog in eerste kwartaal 2018

De omzet in de industrie is in het eerste kwartaal van 2018 opnieuw gestegen. De omzetgroei kwam uit op drie procent op jaarbasis. Dit maakt het kwartaal inmiddels het zesde kwartaal op rij met een omzetstijging. Naast de omzetgroei is er echter ook sprake van remmende factoren. Er ontstaat namelijk een steeds groter tekort aan personeel.

In de transportmiddelenindustrie werd de sterkste omzetgroei genoteerd. Daar kwam de omzetgroei uit op 11,2 procent. Dit bericht werd bekend gemaakt op vrijdag 18 mei 2018 door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarnaast ging het ook goed met de autoproducenten en toeleveranciers voor de automotive. Hier was een groei merkbaar van ongeveer 12,8 procent.

Naast deze sectoren deden scheepsbouwers het ook goed evenals producenten van treinen, vliegtuigen en (brom)fietsen. In deze sectoren werd een gemiddelde omzetgroei geboekt van 7,9 procent hoger ten opzichte van 2017. De omzet binnen de grenzen van Nederland viel iets tegen maar dit werd gecompenseerd met een groei van de buitenlandse omzet die 13,5 procent toenam.