Woensdag 28 september voert Shellpersoneel actie bij raffinaderij in Pernis

Aanstaande woensdag 28 september 2016 wordt door personeel van Shell actie gevoerd voor een betere cao. Ongeveer vierhonderd medewerkers van het bedrijf gaan zich verzamelen bij de hoofdingang van de raffinaderij in Pernis. Dit maakten de vakbonden CNV en FNV bekend.  De stakers eisen dat ze een beter loonvoorstel van de directie krijgen. Om hun eisen druk bij te zetten dreigen ze met verdere acties.

Het overleg over de arbeidsvoorwaarden van het personeel dat bij de olie- en gasconcern in Pernis en Moerdijk werkzaam is ligt momenteel stil. De cao zou van toepassing zijn op de bijna drieduizend medewerkers die op die locatie voor Shell werkzaam zijn. De vakbonden vergelijken het loonbod van Shell met het loonbod dat met andere vergelijkbare bedrijven is afgesproken. Hieruit trekken de vakbonden de conclusie dat het laatste loonbod van Shell is slechter is dan wat hun branchegenoten bieden.

Het personeel van branchegenoten van Shell zou gemiddeld 1,5 procent extra loon kunnen krijgen in 2016. In 2017 zou eveneens een loonstijging van 1,5 tot 1,75 procent kunnen worden geboden door bedrijven die actief zijn in dezelfde sector als Shell. Deze loonstijging hebben de vakbonden ook voor ogen maar het Shell-voorstel komt daar niet bij in de buurt aldus CNV-bestuurder Piet Verburg.