Chemieconcern Dow in Terneuzen krijgt waarschijnlijk grote investering in 2017

Chemieconcern Dow in Terneuzen zal waarschijnlijk in 2017 een grote investering binnenhalen. Deze investering zal afkomstig zijn van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Dit bericht werd maandag 26 september 2016 bekend gemaakt door Anton van Beek, president van Dow Benelux. Het bericht werd gepubliceerd door Het Financieele Dagblad.

De heer Beek kan nog geen bedragen noemen. Ondanks dat verwijst de bestuurder wel naar eerdere investeringen die Dow Chemical heeft gedaan. Zo heeft het bedrijf de afgelopen jaren een aantal miljardeninvesteringen gedaan in het Midden-Oosten en de Verenigde Staten. Van Beek merkt op dat in die landen de investeringen zijn gedaan, hij zegt “dat huis is gebouwd”. Daarbij merkt hij op dat er in 2017 weer nieuwe financiële middelen beschikbaar komen om een “nieuw huis te bouwen”.

Hij gaat er vanuit dat Dow in Terneuzen gaat investeren. De locatie van Dow in Terneuzen is zeer goed gepositioneerd volgens hem. De aspecten waarin geïnvesteerd zal worden kan de topman niet benoemen. Hij benoemt deze investeringsdoelen niet vanwege concurrentie-overwegingen.