VS past richtlijnen voor zelfrijdende auto’s aan in 2018

Het Amerikaanse ministerie van Transport is van mening dat de richtlijnen voor zelfrijdende auto’s aangepast moeten worden. Op de autobeurs in Detroit heeft de minister van Transport Elaine Chao aangegeven dat de richtlijnen voor autonome waarschijnlijk al in 2018 zullen worden gewijzigd. Dit bericht schrijft persbureau Reuters.

President Barack Obama had in 2016 richtlijnen genoemd voor zelfrijdende auto’s. Hiermee moest de ontwikkeling van autonome auto’s worden gereguleerd. Hoewel er richtlijnen zijn opgesteld zijn bedrijven niet verplicht de richtlijnen te volgen. De regels moeten volgens de huidige minister van Transport worden aangepast. Daarnaast moeten er ook regels worden ontwikkeld voor het ontwikkelen van autonome vrachtwagens, openbaar vervoer en andere apparaten met motoren. Momenteel zijn de regels voor autonome voertuigen alleen gericht op de ontwikkeling van zelfrijdende personenauto’s.

Nieuwe regels zouden er volgens de minister van Transport voor moeten zorgen dat er “onnodige obstakels” voor automakers verdwijnen. In de regels zullen echter geen voorkeuren worden uitgesproken voor de toepassing van bepaalde technologieën. De aanpak zal flexibel zijn en neutraal aldus de minister. Er zijn op dit moment een aantal wetsvoorstellen aan het Amerikaanse congres voorgelegd om regelgeving rondom zelfrijdende auto’s sneller te introduceren.