Ford wil vanaf 2018 ruim 9 miljard euro investeren in ontwikkeling elektrische auto’s

De Amerikaanse autobouwer Ford legt net als verschillende andere autoproducenten de focus op de ontwikkeling van elektrische auto’s. Hiervoor wil het bedrijf 11 miljard dollar investeren de komende tijd. Dit bedrag is omgerekend 9 miljard euro. Ford is de op een na grootste autobouwer van de Verenigde Staten en maakte het bericht op de Detroit Auto Show bekend aan het publiek.

Meer investeren in elektrische auto’s
In eerdere berichten had Ford het nog over een investering van vier miljard dollar in de ontwikkeling van elektrische auto’s. Nu is Ford van gedachten veranderd. Dit komt met name door het succes van Tesla. Het bedrijf Tesla produceert en verkoopt elektrische auto’s en elektrische vrachtauto’s. Hoewel Tesla de nodige productieproblemen heeft met haar goedkopere model blijkt het merk populair vanwege het feit dat het elektrische auto’s zijn.

Energietransitie
De energietransitie in de autotechniek is in volle gang. Veel automerken schakelen van dieselmotoren en benzinemotoren over naar elektrische auto’s die geen verbrandingsmotor hebben. Deze zogenaamde stekkerauto’s zullen de uitkomst worden van de energietransitie in de automotive. Steeds meer autoproducenten krijgen dit in de gaten en investeren meer in research & development van elektrische auto’s.

Bestaande modellen worden elektrisch
Ford zal verschillende bestaande modellen ombouwen tot een elektrische variant. De Ford Focus is de eerste auto worden die Ford als e-auto zal uitbrengen. De komende jaren zullen meer automodellen volgen. Er zal zelfs een pick-up in een elektrische variant worden uitgebracht. Tot 2023 wil overigens General Motors ook een aantal automodellen in een elektrische variant uitbrengen. GM is de grote concurrent van Ford en wil zeker twintig stekkerauto’s op de markt brengen tot 2023.