Vraag naar technisch personeel gaat door in bouwvak 2023

De bouwvak is traditioneel een rustige periode op de technische arbeidsmarkt maar ook op de reguliere arbeidsmarkt. Veel bedrijven zijn beperkt open of zelfs geheel gesloten. Toch is de bouwvak van 2023 helemaal niet rustig. Dat komt omdat de vraag naar technisch personeel zo groot is dat bedrijven ook in de bouwvak bereikbaar zijn voor technische sollicitanten. Wees niet verbaasd als je ook in de bouwvak snel reactie krijgt als je jouw cv instuurt bij een technisch bedrijf.

Sollicitatiegesprekken

Sollicitatiegesprekken kunnen zelfs tijdens de bouwvak plaatsvinden. Mocht er toch te weinig intern personeel aanwezig zijn dan kan er voor worden gekozen om gesprekken te verplaatsen tot na de bouwvak. In september vinden bijvoorbeeld weer veel gesprekken plaats met kandidaten. Ook is er dan ruimte voor proefdagen en meeloopdagen. Dat is maakt deze maand na de bouwvak voor bedrijven een drukke maand.

Technische uitzendbureaus

Niet alleen reguliere bedrijven hebben in de bouwvak het wervingsproces doorgezet. Technische uitzendbureaus gaan ook door met het werven van technisch personeel. Zo zet Technicum uitzendbureau nog dagelijks nieuwe vacatures online voor technisch personeel. Er verschijnen vacatures voor lassers, installatiemonteurs, elektromonteurs, bedrijfswagenmonteurs en voor mechatronicamonteurs. Allemaal functies waar Technicum veel vacatures voor heeft open staan.

Solliciteren

Zou je ook aan de slag willen bij Technicum? Neem dan contact op via de knop vacatures Technicum in de menubalk.