Vraag naar flexibel technisch personeel blijft aanwezig vanaf juli 2020

Tijdens de coronacrisis hebben veel tijdelijke krachten hun werk verloren in Nederland. De berichten hierover zijn wijdverspreid in de media aan de orde gekomen. Vakbonden hebben hierover de noodklok geluid en verschillende uitzendbureaus zijn in rep en roer beland door de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Toch is dit allemaal korte termijn denken. De afname in vraag naar flexwerkers is tijdelijk. Vooral aan het begin van de coronacrisis is de daling in de vraag naar tijdelijke krachten merkbaar geweest. Veel bedrijven hebben aan het begin van de coronacrisis besloten om hun flexibele schil uit te dunnen.

Tijdelijk kosten besparen maar nu investeren

Daardoor konden bedrijven tijdelijk kosten besparen. De meeste bedrijven staan echter versteld hoe snel ervaren technische krachten weer een nieuwe baan vinden op de arbeidsmarkt. Er is toch sprake van een coronacrisis? Is een veel gehoorde vraag. Ja, inderdaad er is sprake van een crisis maar een crisis los je niet op door alleen maar personeel naar huis te sturen. Een crisis los je juist op met vakmensen. Aan vakkrachten is altijd behoefte en zeker tijdens een economische crisis. Er moet kwaliteit geleverd worden en dat moet ook snel gebeuren.

Vakkrachten zijn noodzakelijk

Klanten moeten tevreden worden gesteld met hoogwaardige producten en snelle levertijden. Tijdelijk personeel men vakdiploma’s en veel ervaring kan juist in 2020 een belangrijk verschil betekenen voor bedrijven. Daarom staan veel bedrijven in de werktuigbouwkunde, installatietechniek en elektrotechniek open voor vakkrachten die via een uitzendbureau werken. Na een korte dip treden nu weer betere tijden aan voor technische uitzendbureaus.