Technicum vecht voor flexibel technisch personeel in mei 2020

Technicum uitzendbureau is ook in de maand mei van 2020 aan het vechten voor het behoud van banen van flexibel technisch personeel. Hoewel veel bedrijven in de techniek het zwaar hebben is het tekort aan technisch personeel nog steeds niet opgelost. Dat wordt ook niet opgelost als tijdelijk technisch personeel wordt ontslagen met het risico dat ze in andere sectoren aan de slag gaan. Juist nu tijdens de coronacrisis is het belangrijk dat men lessen en lering heeft getrokken uit de economische crisis die plaatsvond vanaf 2009 tot ongeveer 2013.

Flexibel technisch personeel is belangrijk

Tijdens de laatste economische crisis werd ook veel technisch personeel en bouwpersoneel ontslagen. De Nederlandse bouw, techniek en maakindustrie liepen hierdoor enorme schade op. Deze schade werd pas 2018 ingehaald. Toen was er echter een groot tekort aan technisch personeel. Met veel moeite en veel kennis en kunde heeft Technicum samen met bedrijven verschillende vacatures in de techniek weten in te vullen. Daarnaast heeft Technicum ook veel technisch personeel opgeleid dat ervaren specialisten. Dat heeft er voor gezorgd dat de tekorten aan technisch personeel langzaam maar zeker werden opgelost.

Tekort aan technisch personeel

Inmiddels is duidelijk geworden dat er nog steeds een groot tekort is aan technisch personeel. Om die reden moeten zoveel mogelijk technische krachten aan het werk worden gehouden. Flexibel technisch personeel kan het verschil maken in deze tijd maar ook voor de toekomst. Daarnaast moet ook de aandacht voor opleiding en training van aankomende vakkrachten centraal blijven staan. Opleiding en ontwikkeling zijn cruciaal in een kennis economie. Technicum werkt tegen corona. Als onderdeel van USG is Technicum een grote speler op de technische arbeidsmarkt. Wil je meer weten over deze organisatie klik dan op de knoppen BBL Technicum of Vacatures Technicum om op de hoofdwebsite te komen van deze organisatie.