Volkswagen bereikt akkoord met leveranciers in augustus 2016

Autofabrikant Volkswagen kon in de afgelopen weken meer dan 22.000 auto’s niet afbouwen door een conflict met een aantal van haar leveranciers. Door het conflict met de leveranciers heeft de autofabrikant bepaalde onderdelen niet waardoor productie de afgelopen weken lang stil kwam te liggen. Dit bericht werd bekend gemaakt door de Duitse krant Wellt am Sonntag.

Volkswagen Golf en Passat

De productie van de Volkswagens van het type Golf en Passat loopt vooral moeizaam de afgelopen tijd. De Volkswagenfabriek in Wolfsburg heeft al te maken met tienduizend onvoltooide auto’s volgens de Duitse krant. De afgelopen tijd had Volkswagen een conflict met haar leveranciers Car Trim en ES Automobilguss. Na negentien uur onderhandelen werd echter een akkoord bereikt tussen de leveranciers en Volkswagen.

Financiële schade

Ondanks dat akkoord heeft de productie van Volkswagen aanzienlijke vertraging opgelopen. Volgens een topman van Volkswagen zal het nog weken duren voordat de niet-geproduceerde auto’s voltooid kunnen worden. Aanstaande maandag denkt Volkswagen haar autoproductie weer als normaal te kunnen hervatten. Toch heeft de afgelopen periode voor veel vertraging en bedrijfseconomische schade gezorgd.  De exacte financiële gegevens zijn hierover niet bekend gemaakt. Experts ramen de schade op ruim 100 miljoen euro voor Volkswagen.