Omzet autobranche gestegen in eerste helft 2016

In de eerste helft van 2016 is de omzet van de autobranche hoger uitgevallen dan dezelfde periode in 2015. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bekend. Volgens het statistiekbureau viel de omzet van de autobranche in de eerste helft van 2016 in totaal 7,5 procent hoger uit ten opzichte van dezelfde periode in 2015. Dit is de sterkste omzetstijging voor de autobranche sinds 2011. De stijging in de autobranche is opvallend opzichte van andere jaren. Het is de sterkste omzetstijging voor de autobranche sinds 2011.

Bedrijfswagens

Volgens het CBS deden alle deelbranches van de autosector het in Nederland in de eerste helft van 2016 beter dan een jaar eerder. De sterkste stijging was merkbaar in het segment bedrijfsauto’s. In deze deelbranche nam de omzet met 15 procent toe. Ook bij autoservicebedrijven nam de omzet toe, hier nam de omzet toe met 8 procent. In de deelbranche personenauto’s nam de verkoop toe met 7 procent. Het segement personenauto’s is de grootste deelbranche binnen de divisie autobranche.

Optimistisch

Door de stijgende omzetten is volgens het CBS ook de stemming onder ondernemers in de auto- en motormarkt weer optimistisch geworden. Het indexcijfer voor het ondernemersvertrouwen was gestegen van 0,9 procent aan het begin van kwartaal twee van 2016 naar een plus van 4 procent procent in het volgende kwartaal. De ondernemers zijn in het huidige kwartaal wel wat minder positief over de resultaten die dit kwartaal behaald gaan worden.

Vacature in de autobranche

In de autobranche nemen de verkopen toe. Dat zorgt er ook voor dat de werkgelegenheid in deze sector toeneemt.  Het aantal openstaande vacatures in de auto- en motorbranche met 800 toe tot 2.600 in het afgelopen kwartaal. Dit is het hoogste aantal vacatures sinds het derde kwartaal van 2008.