VDL Bike Frame gaat aluminium fietsframes produceren vanaf 2023

VDL Groep is in Nederland vooral bekend vanwege de autoproductie door VDL Nedcar. De komende tijd wil de VDL Groep zich echter ook richten op de productie van aluminium fietsframes. Daarvoor gaat VDL Groep VDL Bike Frame oprichten in Breda. Een klant heeft VDL al namelijk: QWIC. Dit is een Nederlands fietsenmerk waar VDL Bike Frame de komende drie jaar 50.000 frames aan gaat leveren.

Nederland is het fietsland bij uitstek

Volgens VDL zijn er ook andere fietsenmerken die belangstelling hebben getoond voor fietsframes die in Nederland zijn geproduceerd. President-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep benadrukte in een toelichting dat Nederland het fietsland is bij uitstek. Hoewel Nederland op dit gebied bekend is worden veel fietsframes buiten Europa geproduceerd.

Fietsframe productie

Daar komt nu verandering in want VDL Groep gaat nu in Nederland frames produceren voor Fietsen. VDL is de afgelopen tijd verschillende keren in het nieuws geweest omdat er veranderingen plaats gaan vinden bij VDL Nedcar in Born. Doordat VDL een klant als Mini gaat verliezen zijn er bijna tweeduizend werknemers overbodig geworden. VDL heeft nu echter door de productie van fietsframes weer een nieuwe impuls gegeven aan haar productieprocessen.