Van VMBO naar een BBL opleiding in de techniek in 2023

Heb jij vmbo opleiding gevolgd of ben je bijna klaar met een vmbo opleiding? Dan ben je natuurlijk benieuwd wat je na je opleiding kunt doen. Als je naar het mbo wilt gaan heb je de keuze uit BOL en BBL. Bij de BOL opleiding ga je de hele week naar school maar met een BBL opleiding zal je in de praktijk aan de slag gaan met werken en leren. Een BBL opleiding wordt grotendeels bij een erkend leerbedrijf gehouden en vaak ga je één of twee dagen per week naar school. Leerlingen die graag praktijkgericht leren kiezen vaak voor BBL. Met name in de techniek worden veel BBL opleidingen geboden in Nederland. Dat komt omdat veel technische beroepen draaien om praktijkervaring en technisch inzicht. Dat leer je natuurlijk in de praktijk. Daarom is een BBL opleiding een hele belangrijke stap voor jouw loopbaan in de techniek. Als je deze stap wilt maken is het belangrijk dat je weet waar je aan begint. Daarom is een goed advies handig. Technicum kan jou helpen door:

  • Eerst advies voor het juiste BBL traject in de techniek dat bij jou past.
  • Daarna kan Technicum ook daadwerkelijk een leerwerkbedrijf voor jou zoeken.
  • Bovendien kan Technicum ook een BBL opleiding aan jou bedienen en deze voor jou betalen

Twijfel je nog over de richting waarin je een BBL traject wil volgen? Dan kan Technicum met verkorte opleidingsprogramma’s vanuit Technicum ONE een beeldvorming geven van de leerstof en de praktijk van bepaalde technische opleidingsrichtingen. Hierbij kun je denken aan de installatietechniek, elektrotechniek en machinebouw (mechatronica).

Wat heb je nodig?

Voor dit programma heb je een afgeronde VMBO opleiding nodig: basisberoepsgericht, kaderberoepsgericht of gemengd. Het is belangrijk dat je in ieder geval op een BBL opleiding niveau 2 kan en mag instromen. Heb je hierover vragen neem dan contact op met Technicum door op de knop solliciteren te klikken. Het belangrijkste is dat je een bewuste keuze maakt voor de techniek. Technicum kan jou helpen met het maken van een beslissing over de BBL opleiding die het beste past bij jouw keuze voor de techniek. Als je gemotiveerd bent en echt graag een bepaald technisch beroep wil doen kun je rekenen op Technicum. Doormiddel van assessments en testen kan Technicum precies in beeld brengen welke opleiding en beroepsgeroep past bij jou als persoon. Het is natuurlijk wel van belang dat je van te voren hebt nagedacht over je eigen wensen. Dan kun je dit altijd bespreken met een contactpersoon van Technicum.

Over het bedrijf

Technicum is een grote organisatie die landelijk actief. Deze organisatie bestaat al meer dan 30 jaar. Door deze ervaring is Technicum gespecialiseerd in het opleiden en zoeken naar werk voor mensen in de techniek. Technicum heeft meer dan 100 leerlingen in een BBL opleiding. Deze leerlingen volgen BBL opleidingen in verschillende richtingen waaronder, elektrotechniek, installatietechniek, metaaltechniek, logistiek en mechatronica. Er valt daardoor heel wat te kiezen bij Technicum. Verder is het goed om te benoemen dat Technicum in contact staat met honderden bedrijven in Nederland. Het grootste aantal bedrijven is bovendien ook erkend leerbedrijf voor technische opleidingen. Daarom kan Technicum voor bijna elke opleiding ook een erkend leerbedrijf zoeken waar het BBL traject gevolgd kan worden. Bij Technicum kun je een complete loopbaan van school tot werk volgen. Daarnaast zijn er ook doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsvoorwaarden

Als je via Technicum een BBL traject wil gaan volgen krijg je een prachtige start voor jouw loopbaan in de techniek. Samen met een vaste consultant van Technicum breng je jouw wensen in kaart. Als deze wensen in kaart zijn gebracht wordt hierbij een passend leerwerk traject gezocht. Deze kan starten met een Technicum ONE opleiding maar ook meteen met een BBL opleiding. Je krijgt bovendien de mogelijkheid om met meerdere erkende leerbedrijven kennis te maken. Zo kun je starten met een opleiding die bij je past maar ook bij een erkend leerbedrijf dat aansluit bij jouw wensen. Omdat Technicum landelijk actief is en een groot netwerk heeft is er vrijwel altijd een bedrijf bij jou in de buurt waar je aan de slag kunt. Dat scheelt reiskosten of zorgt er voor dat je ook met openbaar vervoer op je werk kunt komen. Je krijgt als je begint met een leerwerktraject een passend salaris per maand. Dit salaris wordt samen met het erkende leerbedrijf bepaald. Daarnaast krijg je een contract voor bepaalde tijd. Zo heb je zekerheid tijdens jouw BBL traject.

Solliciteren?

heb je interesse in een leerwerktraject na je VMBO opleiding of ben je benieuwd naar meer informatie? Klik dan op de knop Technicum BBL.