Van productiemedewerker naar technisch medewerker in 2023 is het mogelijk bij Technicum

Technicum investeert in de ontwikkeling van technisch personeel. Dat doet Technicum al jaren maar de afgelopen maanden is Technicum op dit gebied nog verder verbreed. Er werden al BBL opleidingen aangeboden aan bijvoorbeeld toekomstige installatiemonteurs en elektromonteurs maar tegenwoordig is het aanbod van Technicum veel breder. Er worden niet alleen BBL opleidingen aangeboden maar ook ontwikkeltrajecten waarmee mensen die bijvoorbeeld hebben gewerkt als productiekracht ook worden opgeleid tot technisch medewerker. Deze ontwikkeltrajecten starten met de eerste stap en dat is Technicum ONE.

De Technicum ONE opleidingen vormen een basis voor de verdere loopbaan in de techniek. Dat komt omdat deelnemers tijdens de Technicum ONE opleidingen de basis aanleren van het gereedschap, de materialen, de werkzaamheden, de veiligheidsaspecten en andere specifieke aspecten van een bepaald technisch beroep. Hierbij kun je denken aan de installatietechniek, de lastechniek, mechatronica en andere technische sectoren waarin verschillende beroepen kunnen worden uitgeoefend. Welk beroep je in de toekomst ook wilt kiezen er is altijd een bepaalde basiskennis nodig. Tijdens Technicum ONE leer je deze basiskennis in een paar weken zodat je daarna verder kunt leren in de praktijk of in een BBL opleiding die aansluitend gevolgd kan worden.

Wil je ook graag aan de slag in een technische sector en heb je ervaring als productiekracht of een andere werk- of opleidingsachtergrond? Dan kun je contact opnemen met Technicum. Klik op de knop Vacatures Technicum om meer te weten te komen over de vacatures die Technicum jou kan bieden of klik op de knop BBL Technicum om meer te weten te komen over opleidingen die Technicum jou kan bieden.