Vacatures voor elektromonteurs vanaf december 2021

In 2021 is het aantal vacatures voor elektromonteurs in Nederland aanzienlijk toegenomen. De vraag is niet alleen merkbaar in de Randstad maar ook in het noorden, in Groningen en Friesland is deze ontwikkeling goed merkbaar. De meeste bedrijven in de installatietechniek en elektrotechniek hebben meerdere vacatures open staan. Naast installatiemonteurs worden ook elektromonteurs gevraagd. Dat is niet verwonderlijk of bijzonder. Het is druk in de elektrotechniek. Door de verduurzaming is men afhankelijker geworden van elektrotechnische systemen.

Minder aardgas maar meer elektrische stroom

Woningen die bijvoorbeeld van het aardgas af zijn gesloten zijn niet meer verwarmd door de verbranding van aardgas in een centrale verwarmingsketel. In plaats daarvan wordt steeds vaker gebruik gemaakt van andere verwarmingssystemen. Hierbij kun je denken aan warmtepompen en airconditioning. Deze systemen worden elektrisch aangedreven en gevoed door elektrische stroom. Nu deze installaties meer worden aangebracht neemt ook de vraag naar elektromonteurs toe. Ook de installatie van zonnepanelen, zonnekegels en andere installaties voor het winnen van elektrische stroom uit zonlicht is het werk van ervaren elektromonteurs.

Installeren en onderhouden

Met alleen het installeren en inregelen van elektrische systemen is men er vaak niet. systemen moeten onderhouden worden en bij storingen moeten er oplossingen worden gevonden. Dat is het werk van de servicemonteurs elektrotechniek. Deze monteurs zijn vaak zeer gespecialiseerd in bepaalde systemen zoals huisautomatisering. Het spreekt voor zich dat er altijd behoefte is aan mensen die complexe problemen in de elektrotechniek kunnen oplossen. Toch is er ook een grote behoefte aan elektromonteurs die in de nieuwbouw van woningen aan de slag kunnen. Dit is voor veel mensen een ideaal begin van een loopbaan in de elektrotechniek.

Vacatures in elektrotechniek en BBL

Ben je benieuwd naar vacatures in de elektrotechniek bij jou in de buurt? Klik dan op de knop vacatures in de menubalk en vul in de zoekfunctie elektromonteur of servicemonteur in.
Dan kun je een overzicht aan passende functies zien. Denk je er over na om elektromonteur te worden en zou je graag willen werken en leren in deze technische sector? Klik dan op de BBL knop in de menubalk.