Vacatures voor installatiemonteurs vanaf december 2021

Tegen het einde van 2021 neemt het aantal vacatures voor installatiemonteurs op de arbeidsmarkt van Nederland toe. Deze ontwikkeling is eigenlijk altijd aan het einde van het jaar merkbaar omdat het dan weer kouder wordt. Als de winter haar intrede doet worden op het laatste moment reparaties en onderhoud verricht aan ketels en andere verwarmingssystemen. In 2021 is daar echter nog een andere ontwikkeling bij gekomen. Er is namelijk sprake van een aanzienlijke verhoging van de aardgasprijs. Daarom hebben veel mensen de overweging genomen om te investeren in hun verwarmingssysteem of hebben ze besloten om het aardgasgestookte verwarmingssysteem te vervangen door een duurzamer systeem zoals een warmtepomp.

Grote vraag naar ervaren installatiemonteur

Al deze werkzaamheden worden echter uitgevoerd door ervaren installatiemonteurs. Of er nu een bestaande verwarmingsinstallatie wordt onderhouden of vervangen in alle gevallen is een deskundige monteur nodig om de werkzaamheden uit te voeren of om advies te geven. Er is echter sprake van een groot tekort aan installatiemonteurs. Dat blijkt duidelijk uit de grote hoeveelheid vacatures die open staan voor installatiemonteurs. Er komen eigenlijk alleen maar meer vacatures bij aan het einde van het jaar. Ondertussen gaat de bouw van woningen en utiliteitscomplexen alleen maar door. Er wordt meer gebouwd in Nederland. Een groot deel van de nieuwe gebouwen is zogenaamd aardgasvrij. Dat wil overigens niet zeggen dat deze gebouwen niet verwarmd worden. Er wordt juist gebruik gemaakt van duurzame technieken waarbij warmte uit de lucht of aardbodem wordt onttrokken.

Vacatures installatietechniek

Ervaren installatiemonteurs hebben volop keuze uit verschillende vacatures. Dat is natuurlijk mooi maar kiezen wordt niet altijd eenvoudiger door het grote aanbod aan werk. Het is belangrijk dat je een goed overzicht krijgt van je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Daarvoor is een overzicht opgesteld waarin vrijwel alle vacatures in de installatietechniek in Nederland zijn weergegeven. Dit overzicht wordt aangeboden door Technicum uitzendbureau en tref je aan achter de knop vacatures Technicum in de menubalk.