Vacature middenkadermedewerker werktuigbouwkunde juni 2019

In het middenkader van veel bedrijven in de werktuigbouwkunde en metaaltechniek is het de afgelopen jaren drukker geworden. Bedrijven schrijven meer offertes uit wat direct gevolgen heeft voor de werkvoorbereiding en alle andere functies in het middenkader op het bedrijfsbureau van bedrijven in de techniek. Als er meer aanvragen komen vanuit klanten krijgen inkopers het ook drukker evenals tekenaars en engineers. Verkopers krijgen het dan uiteraard ook drukker en zullen er alles aan moeten doen om de klanten tevreden te stellen. daar werk het hele middenkader van een bedrijf hard aan mee. Het kan daardoor steeds drukker worden op het middenkader. Als de verkopers meer verkopen zullen tekenaars, werkvoorbereiders en uiteindelijk ook de werkvloer het drukker gaan krijgen.

Bedrijven krijgen meer drukte in het middenkader

Als de economie aantrekt zullen bedrijven goed naar hun middenkader moeten kijken en moeten ze beoordelen welk deel van het middenkader versterkt moet worden. Als er veel getekend moet worden omdat er maatwerk wordt gevraagd zullen er meer tekenaars, constructeurs en engineers moeten worden ingezet. Als er juist meer coördinatie nodig is op de werkvloer zullen er meer werkvoorbereiders moeten worden ingezet.

De meeste bedrijven in de metaaltechniek hebben dergelijke keuzes gemaakt in 2018 en krijgen ook in 2019 te maken met deze ontwikkelingen. Daarom komen er steeds meer vacatures in het middenkader van metaalbedrijven. De meeste metaalbedrijven schakelen ook headhunters en uitzendbureaus in om de geschikte kandidaten te vinden. Deze intermediairs delen de vacatures voor middenkadermedewerkers ook op hun eigen websites en vacaturebanken. Op die manier hopen bedrijven zoveel mogelijk geschikte sollicitanten binnen te halen.

Aan de slag als middenkadermedewerker?

Als je ook interesse hebt in een functie als middenkadermedewerker kun je met ons contact opnemen via het contactformulier. Ook kun je klikken op de knop ‘vacatures Technicum’ om het actuele aanbod aan middenkaderfuncties te bekijken in heel Nederland.