Vacature onderhoudsmonteur E juni 2019

In 2019 is het tekort aan onderhoudsmonteurs op de arbeidsmarkt verder opgelopen. Er was al een groot tekort aan onderhoudsmonteurs in 2018 maar veel vacatures in de onderhoudstechniek zijn afgelopen jaar niet ingevuld. Het gevolg is dat het aantal vacatures voor onderhoudsmonteurs in 2019 verder is opgelopen. Er zijn verschillende bedrijven die zitten te springen om extra onderhoudsmonteurs in te zetten. Het aantal onderhoudsmonteurs dat beschikbaar is op de arbeidsmarkt is echter beperkt. Ook vanuit opleidingen in de werktuigbouwkunde en mechatronica komen nauwelijks nieuwe onderhoudsmonteurs op de arbeidsmarkt. Leerlingen die deze opleidingen hebben gevolgd gaan meestal meteen aan de slag bij het bedrijf waar ze stage hebben gelopen of ze hebben op een andere manier tijdens hun opleiding al een baan aangeboden gekregen. Het gevolg is dat de vacatures in de onderhoudstechniek bij veel bedrijven open blijven staan.

Met name onderhoudsmonteurs die ook verstand hebben van elektrotechniek, elektronica, SCADA en PLC’s zijn schaars. Deze technieken en technologie zijn vaak complexer dan mechanische montage en vereisen daarom ook specifieke vakkennis die dikwijls niet op school wordt aangeleerd of aangeboden. Een ervaren onderhoudsmonteur E kan daarom in 2019 rekenen op zeer veel vacatures. Toch hebben steeds meer bedrijven in de gaten dat de ideale kandidaten niet gevonden worden.

Daarom gaan steeds meer bedrijven er voor kiezen om nieuwe werknemers op te leiden door specifieke inwerktrajecten en BBL opleidingen aan te bieden. Door het aanbieden van BBL-opleidingen en BBL trajecten kunnen bedrijven breder werven en dus meer kandidaten binnen halen. Zo blijft de arbeidsmarkt dynamisch en kunnen bovendien meer werklozen worden opgeleid tot technisch personeel. Als je ook interesse hebt in een technische baan kun je contact opnemen met ons via het contactformulier. Ook kun je op de knop ‘vacatures Technicum’ of ‘BBL Technicum’ klikken. Dan kom je in contact met een technische uitzendorganisatie die je aan een technisch baan kan helpen.