Vacature installatiemonteur juni 2019

Vacatures voor installatiemonteurs zijn nog volop te vinden op de arbeidsmarkt in juni 2019. Bij installatiemonteurs denkt men vaak aan monteurs voor cv-ketels en radiatoren maar het installatievak is veel breder. Tegenwoordig zijn installatiemonteurs onmisbaar op de bouw en vormen ze bovendien een sleutelrol in de energietransitie. Of men nu een gasgestookte cv-ketel, een waterstofketel, warmtepomp of een hybride ketel wil installeren een installatiemonteur is altijd nodig. Een ervaren installatiemonteur kan deze verschillende soorten verwarmingssystemen namelijk vakkundig aanbrengen in woningen en utiliteit. Het is belangrijk dat dit vakkundig gebeurd want als men werkt met gas en waterstof bestaat er een kans op brand of explosiegevaar. Bovendien is er ook nog een kans dat gevaarlijke koolstofmonoxide vrijkomt.

Ervaren monteurs
Ervaren installatiemonteurs zijn daarom belangrijk op de bouw in 2019 maar ook daarna. Het probleem is echter dat er nauwelijks ervaren installatiemonteurs beschikbaar zijn in 2019. Daarom zijn steeds meer bedrijven in de installatietechniek gecertificeerd om als erkend leerbedrijf BBL-leerlingen tijdens hun BBL opleiding installatietechniek te begeleiden naar een functie als vakkracht in de installatietechniek. Zo kunnen ook werkzoekenden die geen ervaring hebben in de installatietechniek maar wel graag in deze sector willen werken in aanmerking komen voor een ontwikkelingstraject.

BBL of meteen aan de slag?
Als je ook interesse hebt in een beroep als installatiemonteur dan kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Ook kun je via de knop ‘vacatures Technicum’ zien wat het vacatureaanbod is voor installatiemonteurs in heel Nederland. Mocht je nog geen ervaring hebben in de installatietechniek maar wel graag een installatiemonteur willen worden dan kun je klikken op de knop ‘BBL Technicum’ in de menubalk. Binnen twee werkdagen wordt dan contact met je opgenomen om de mogelijkheid te bespreken om een gratis BBL opleiding installatietechniek te volgen via een technisch uitzendbureau.