Uitzendmarkt voor technisch personeel groeide slechts 4 procent in januari 2022

In januari 2022 is de uitzendmarkt voor technisch personeel slechts vier procent gegroeid. Dit is slechts een beperkte groei omdat er veel meer groei gerealiseerd kan worden. Het grote probleem dat een sterkere groei in het aantal uitzenduren in de techniek in de weg staat is het tekort aan personeel. Er blijven daardoor veel vacatures open staan in de techniek. Deze vacatures worden inmiddels ingevuld met zij-instromers herintreders en mensen die een omscholingstraject of bijscholing hebben gevolgd.

Technicum

Verschillende technische uitzendbureaus zoals Technicum helpen de technische arbeidsmarkt met creatieve oplossingen en constructieve plannen. Er wordt veel geld en tijd gestoken in het opleiden van nieuwe instroom door het bieden van BBL trajecten en andere trajecten die er voor zorgen dat iemand met een afstand tot een technische functie toch de ‘gereedschappen’ krijgt om een baan aan te kunnen in de techniek. De overstap naar de techniek is juist in 2022 een hele verstandige zet. Er is veel werk in de techniek in 2022 maar ook daarna is er volop werk in de techniek. De techniek draait namelijk altijd door. Er is behoefte aan innovatie en verduurzaming en deze processen kunnen niet slagen zonder ervaren technisch personeel.

BBL trajecten en vacatures in de techniek

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden om in de techniek aan de slag te gaan of om een BBL opleiding in de techniek te volgen? Neem dan contact op via de knop BBL Technicum of vacatures Technicum om meer te weten te komen over mogelijke trajecten en banen bij jou in de buurt. Behoefte aan meer loopbaanbegeleiding voor een technische functie? Ook dan ben je bij Technicum op de juiste plek. Ervaren technische consultants met een VCU certificaat kunnen jou verder helpen om een concrete toekomst als carrièreplanner voor jou uit te stippelen in de techniek.