Tweede BBL carrousel van start in november 2018

Technicum installatietechniek heeft na het succes van het eerste BBL carrousel een tweede BBL carrousel samengesteld dat van start gaat aan het einde van 2018. In eerste instantie was het de bedoeling dat dit specifieke BBL traject voor de installatietechniek in september zou starten maar de druk op de bouw was die maand zo groot dat een goede begeleiding van de BBL-ers niet gegarandeerd kon worden. Inmiddels zijn er door Technicum een aantal erkende leerbedrijven geselecteerd in de installatietechniek die wel de mogelijkheid hebben om BBL-ers in te lenen. Er wordt gewerkt met kleine groepen BBL-ers om de begeleiding zo optimaal mogelijk te houden.

Installatietechniek en elektrotechniek

Tijdens het BBL carrouseltraject gaan BBL-ers gedurende hun opleiding bij verschillende installatiebedrijven en elektrotechnische installateurs aan de slag zodat ze een goed beeld krijgen over de beroepspraktijk. Doelstelling is dat iedere BBL-er tijdens zijn of haar opleiding zowel in de woningbouw als in de utiliteit aan de slag gaat en in de nieuwbouw maar ook in de renovatie. Op die manier ontstaat er een goed beeld van de diversiteit van de technieken en installaties waar je mee te maken krijgt in de installatietechniek en/of elektrotechniek.

Energietransitie
Er is een groot tekort aan elektromonteurs en installatiemonteurs op de arbeidsmarkt. De bouwsector draait in 2018 op volle toeren. De komende jaren wordt het alleen maar drukker. De energietransitie zorgt er voor dat er de komende tijd meer zonnepanelen, warmtepompen, hybrideketels, vergistingsinstallaties en andere systemen moeten worden aangebracht in woningen, utiliteitcomplexen en in de industrie. Het gevolg hiervan is dat er nog meer BBL-ers nodig zijn in de installatietechniek en elektrotechniek. Daarom zijn initiatieven zoals het BBL carrousel zo belangrijk voor de technische arbeidsmarkt.

Aanmelden voor BBL
Ook via deze website kun je jezelf aanmelden voor het BBl carrousel of een regulier BBL traject. Klik op de knop BBL Technicum en meld je aan via het aanmeldformulier. Dan krijg je binnen twee werkdagen bericht.