Derde Technicum BBL carrousel elektrotechniek gestart in september 2019

Technicum uitzendbureau is in september 2019 in Groningen gestart met inmiddels de derde lichting van het BBL carrousel. Na 2 succesvolle lichtingen in Friesland is dit BBL-leersysteem in Groningen doorgevoerd. Dit BBL carrousel is een uniek programma dat Technicum heeft ontwikkeld voor haar leerlingen en aankomende talenten in de techniek. Er is in de techniek veel keuze tussen verschillende soorten projecten en technieken daarom is ondersteuning op dit gebied gewenst. Technicum ondersteund werkzoekenden tijdens deze zoektocht en helpt met de ontwikkeling en opleiding van aankomende vakkrachten. Tijdens de meeste algemene BBL-opleidingen krijgen leerlingen een eenzijdig beeld van hun vakgebied maar tijdens het BBL carrousel ontstaat een compleet beeld van een technische beroepsgroep: elektrotechniek en installatietechniek.

Afwisseling
Door de afwisseling in projecten en opdrachtgevers tijdens het BBL carrousel krijgen leerlingen een compleet beeld van de sector en kunnen ze later een goede keuze maken voor het werk dat bij hun past. Ook de bedrijfsculturen verschillen in de installatietechniek en elektrotechniek. Er zijn kleine familiebedrijven maar ook grote beursgenoteerde bedrijven. Dit aspect is ook meegenomen in het BBL carrousel omdat de BBL-ers tijdens hun opleiding regelmatig van opdrachtgevers wisselen. Zo krijgen ze een goed beeld van de verschillende typen bedrijven, mentaliteit en culturen.

BBL carrousel
Het BBL carrousel dat is gestart in september 2019 is specifiek gericht op de elektrotechniek. In totaal duurt het gehele BBL traject 2,5 jaar. De BBL-ers die deelnemen aan dit traject zijn na het afronden van dit traject volledig zelfstandige elektromonteurs en kunnen dan ook de juiste keuze maken voor een specialisatie die bij hun past.

Leerbehoefte
Het BBL carrousel voorziet in de leerbehoefte van BBL-ers in de elektrotechniek omdat er een ideale mix is in projecten en opdrachtgevers. Tijdens het carrousel wisselen de BBL-ers om de tien weken van opdrachtgever. Daardoor krijgen de BBL-ers verschillende opdrachten en projecten in zowel de utiliteit, woningbouw en de energietransitie. Het zijn projecten in de nieuwbouw maar ook in de renovatie.

Aanmelden
Heb je interesse in het BBL carrousel of wil je meer weten over BBL opleidingen in de techniek? Klik dan op de knop “BBL Technicum” in de menubalk. Dan kom je op een informatieve pagina waarop je vragen kunt stellen over dit onderwerp. Ook kun je jezelf aanmelden voor een BBL opleiding via het aanmeldformulier.