Toyota ontwikkeld efficiënte batterijen voor elektrische auto’s vanaf 2017

Toyota is hard bezig met de ontwikkeling van speciale batterijen die gebruikt kunnen worden als een soort accu voor elektrische auto’s. Deze nieuwe accu zou het gebruik en het opladen van een elektrische auto behoorlijk efficiënter maken. Momenteel is de nieuwe accu echter nog niet volledig ontwikkeld. Wel is Toyota hoopvol, het bedrijf gaat er vanuit dat de accu vanaf 2022 in gebruik genomen kan worden. Dit werd bekend gemaakt door de Japanse krant Chunichi Shimbun. Ook de Wall Street Journal mabericht over de nieuwe accu van Toyota bekend.

De nieuwe accu’s zouden zijn voorzien van vaste elektrolieten in plaats van vloeibare elektrolieten. Door met vaste elektrolieten te werken kan er meer elektrische energie worden vastgehouden in een accu die kleiner is vormgegeven. Dat zorgt er voor dat de actieradius van elektrische auto’s hoger zal komen te liggen. Daarnaast zou deze technologische oplossing ook de levensduur van de accu verbeteren. De oplaadtijd wordt bovendien ook nog korter.

Het is nog onduidelijk welke automodellen door Toyota zullen worden voorzien van de nieuwe batterijen. Over de kosten is eveneens niets bekend gemaakt. Het is dus ook niet duidelijk over er een kostenverschil is met de huidige generatie lithium-ion-batterijen. Net als Toyota doen ook veel andere technologische bedrijven onderzoek naar nieuwe soorten batterijen. Smartphones en wearables zouden eveneens kunnen worden uitgerust met de nieuwe batterij van Toyota.