Toyota koop industriebedrijf Vanderlande in 2017

Vanderlande Industries is een Brabantse industriebedrijf en zal binnenkort worden verkocht aan Toyota Industries. Dit werd donderdag 23 maart 2017 door Toyota Industries bekend gemaakt. Door de overname komt het bedrijf in Japanse handen. De overname ging door omdat de huidige aandeelhouders een overeenstemming hebben bereikt met Toyota Industries. Het Japanse bedrijf gaan voor Vanderlande Industries een bedrag van omgerekend bijna 1,2 miljard euro betalen.

Vanderlande is gevestigd in het Brabantse Veghel en ontwerpt logistieke systemen. Deze systemen worden gebruikt voor bijvoorbeeld distributiecentra en bagagehallen die aanwezig zijn op luchthavens. Naast het ontwerp van deze logistieke systemen worden deze systemen ook geproduceerd. In totaal werken er bij Vanderlande 4.500 mensen over de gehele wereld. De jaaromzet van dit bedrijf is meer dan 1 miljard euro.

Toyota Industries is ook geen onbekende in de logistieke wereld in deze sector is Toyota wereldwijd de grootste speler op het gebied van onder andere vorkheftrucks. Het Japanse bedrijf is aanzienlijk groter dan Vanderlande. Zo heeft Toyota in 2016 een omzet van omgerekend bijna 17 miljard euro behaald. Daarnaast heeft het bedrijf 51.500 werknemers in dienst.

Door de overname zal het in 1949 opgerichte Vanderlande in uiterlijk niet heel veel veranderen. Het bedrijf blijft na de overname door Toyota als zelfstandig onderdeel van Toyota Industries actief. De huisstijl blijft daarbij behouden evenals het huidige management.