Hybride auto’s blijven ook na 2017 belangrijk voor Toyota

Hybride auto’s zijn automobielen die naast een verbrandingsmotor ook elektromotor hebben. Voor veel autoproducenten is de hybride auto de schakel tussen de benzine-auto en de volledige elektrische auto. Daarom kiezen verschillende autoproducenten er voor om in de toekomst de focus minder te leggen op hybride en meer op volledig elektrische auto’s. Toyota blijft echter wel vasthouden aan de hybride.

Autoproductie van Toyota
In een verklaring geeft de topman van de Japanse automaker, Akio Toyoda, aan dat de autoproducent wel elektrische auto’s gaat produceren. Toch zal Toyota niet volledig inzetten op de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s. De topman geeft aan dat Toyota wel aan de late kant is met de ontwikkeling en productie van auto’s die volledig elektrisch zijn. Toyota is de grootste Japanse automaker en moet volgens hem realistische keuzes blijven maken over haar modellenlijn. Deze keuzes moeten gebaseerd zijn op de markttrends.

Hybride-voertuigen en plug-inhybrides
Toyoda is van mening dat het bedrijf Toyota met hybride-voertuigen, plug-inhybrides, auto’s met traditionele verbrandingsmotoren en auto’s met brandstofcellen nog steeds de automarkt kan veroveren. Dit is bijzonder want wereldwijd worden elektrische auto’s als belangrijk speerpunt genomen voor zowel overheden als autoproducenten. Verschillende autoproducenten hebben al duidelijk gemaakt dat de ontwikkeling en productie van elektrische auto’s voor hen een belangrijk onderdeel gaan vormen. Toonaangevende merken zoals Volkswagen, Volvo en Daimler hebben de afgelopen tijd al bekend gemaakt dat ze meer elektrische auto’s gaan ontwikkelen. Sommige automerken willen voor elk model dat geproduceerd wordt ook een elektrische variant ontwikkelen.

Solid-statebatterij
Toch is Toyota niet van plan om de ontwikkeling van elektrische auto’s links te laten liggen. De Japanse autoproducent heeft aan het einde van 2016 ook aangegeven dat ze werk gaat maken van de ontwikkeling van volledige elektrische auto’s. bovendien is Toyota bezig met het ontwikkelen van een solid-statebatterij. Deze batterij zal er voor moeten zorgen dat de laadtijden van elektrische auto’s worden verkort. Daarnaast moet de solid-statebatterij de actieradius vergroten voor elektrische auto’s. Als de solid-statebatterij daadwerkelijk zo effectief is als men doet geloven is deze batterij een revolutie voor het elektrische rijden. Dan wordt een elektrische auto een realistisch alternatief voor een brandstofauto. Met de ontwikkeling van de solid-statebatterij kan Toyota dus wel degelijk een belangrijke bijdrage leveren aan het elektrische rijden. Toyota is echter niet de enige technische gigant die zich hier mee bezig houdt.