The Boring Company ontvangt 112,5 miljoen dollar aan investeringen in 2018

Tunnelbedrijf The Boring Company heeft in totaal 112,5 miljoen dollar aan investeringen opgehaald. Een groot deel van dit bedrag werd geïnvesteerd door Elon Musk zelf. Naast Musk zijn er nog 30 investeerders die geld in het tunnelbedrijf hebben gestoken. Dit werd duidelijk op basis van de documenten die zijn ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder SEC.

The Boring Company
In totaal zou negentig procent van het bedrag zijn betaald door Elon Musk. Hij is de oorspronkelijke oprichter van The Boring Company. Het overige bedrag zou van zogenoemde vroege werknemers afkomstig zijn. Volgens het bericht zijn er geen investeerders betrokken geweest die geen banden hebben met het bedrijf. Dit is de eerste keer dat er een investering werd ingediend door de The Boring Company een investering bij de toezichthouder. Het bedrijf werd tot voor kort altijd financieel voorzien door producten te verkopen. Zo werden vijftigduizend petten en twintigduizend vlammenwerpers verkocht. Met de verkoop van vlammenwerpers wist het bedrijf 10 miljoen dollar binnen te halen.

Hyperloop
Zoals de Engelse naam al doet vermoeden houdt The Boring Company zich bezig met het graven en boren van tunnels. Het bedrijf is gespecialiseerd in het graven van tunnels in verstedelijkte gebieden. Deze tunnels worden gebruikt voor vervoer. Oorspronkelijk wilde men in de tunnels platformen plaatsen om auto’s op te zetten. Deze auto’s konden zo snel worden getransporteerd zonder dat ze in de file zouden komen te staan. De bedoeling was dat deze platformen de auto’s met een snelheid van 210 kilometer per uur zouden verplaatsen. In maart 2018 vond er een wijziging plaats in de plannen. Toen had Elon Musk op Twitter bekend gemaakt dat de tunnels en Hyperloop van het bedrijf voorrang zullen moeten geven aan voetgangers en fietsers. Dat betekend dat er in eerste instantie tunnels zullen worden aangelegd voor het vervoeren van voetgangers en fietsers doormiddel van een Hyperloop.

Wat is een Hyperloop?
De Hyperloop is een concept-vervoersmiddel dat nog in een testfase zit. Het bestaat uit een tunnel en een capsule waarin personen en goederen kunnen worden vervoerd. Het is nog maar de vraag of de Hyperloop ooit in gebruik zal worden genomen. Verschillende bedrijven en technische universiteiten houden zich echter wel bezig met de technische aspecten van de Hyperloop. Er zijn ook een aantal testbanen gemaakt waarin de Hyperloop wordt getest.