The Boring Company heeft eerste tunnel geopend in Los Angeles in december 2018

The Boring Company is een organisatie die valt onder Elon Musk en is specifiek gericht op het optimaliseren van technieken waarmee tunnels voor verkeer kunnen worden geboord. In december 2018 heeft het bedrijf zijn eerste tunnel in Los Angeles feestelijk geopend. Dat betekend dat de aanleg van een 1,8 kilometer lange tunnel is afgerond. De tunnel is aangebracht onder de deelgemeente Hawthorne. Dat is de locatie waar Space X en The Boring Company hun hoofdkantoor hebben. De topman Elon Musk is niet alleen de topman van The Boring Company maar ook van Tesla en SpaceX.

Elon Musk wil met The Boring Company een nieuwe technologische impuls geven aan de snelheid waarmee tunnels worden geboord. Er moeten volgens hem meer tunnels worden aangebracht en tunnels moeten meer worden but voor openbaar vervoer. Musk wil het vervoer onder grote steden gaan verbeteren. Daarvoor heeft hij onder andere de hyperloop als concept ontwikkeld. In de hyperloop zouden auto’s en voetgangers met snelheden tot 240 kilometer per uur vervoerd moeten worden. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een middenvacuüm en elektrisch aangedreven sledes.

Vanwege het midden vacuum is de weerstand in de hyperlooptunnel zeer gering waardoor deze hoge snelheden kunnen worden behaald. De tunnel die nu door The Boring Company is aangebracht heeft ongeveer 10 miljoen dollar gekost. Dit is omgerekend bijna 8,8 miljoen euro. Dit bedrag is echter een klein deel van de 1 miljard dollar die normaalgesproken voor de aanleg van een tunnel zou moeten worden betaald die volgens conventionele technologie is aangelegd.