Tesla in 2016 aangeklaagd in China door dodelijk incident

Autoproducent Tesla is in China aangeklaagd door een Chinese vader. De zoon van de vader kwam om het leven door een dodelijke crash met een Tesla-auto. Volgens de vader kwam de zoon om het leven doordat de Autopilotfunctie van de Tesla niet goed werkte. Tesla beweert echter dat de Autopilotfunctie niet was ingeschakeld op het moment dat het ongeluk plaatsvond.

Volgens Tesla is het helemaal niet mogelijk dat Autopilot de oorzaak is geweest van auto-ongelukken. Dit komt omdat Autopilot geheel geen verantwoordelijkheid kan dragen omdat dit systeem een aanvulling is voor een oplettende chauffeur. Autopilot is geen zelfrijdend systeem. Dit bericht maakt de Financial Times dinsdag 20 september 2016 bekend.

Het slachtoffer reed in januari 2016 in China op een snelweg tegen een vrachtauto waarbij hij stierf. De vader van het slachtoffer is van mening dat Tesla haar kopers misleid. Door de Autopilotfunctie zouden kopers het idee hebben dat de auto wel degelijk zelfrijdend is en dat de bestuurder feitelijk niets hoeft te doen als de Autopilotfunctie is ingeschakeld. Tesla is het hier niet mee eens en geeft aan dat er geen sprake is van misleiding. De fabrikant van elektrische auto’s geeft aan dat de Autopilotfunctie alleen bestemd is om een oplettende chauffeur aan te vullen. Door de sensoren van de Autopilotfunctie worden nog meer signalen rondom de auto opgevangen waardoor de veiligheid van deze wordt vergroot.