Tesla had in eerste kwartaal 2018 grootste kwartaalverlies ooit

Als men denkt aan de productie van luxe elektrische auto’s dan denkt men al snel aan Tesla. Deze producent maakt inmiddels ook batterijen en is wereldwijd bekend. Toch gaat het niet altijd goed met het bedrijf. Het bedrijf probeert om te schakelen van luxe elektrische auto’s naar elektrische auto’s die ook voor het ‘gewone publiek’ betaalbaar zijn. Deze omschakeling kost veel tijd en geld en vereist bovendien een andere bedrijfsvoering. Dit blijkt voor Tesla een behoorlijke drempel.

Het bedrijf moet verschillende investeringen doen en moet daarbij ook verliezen incasseren. In de eerste periode van 2018 heeft Tesla het grootste kwartaalverlies in haar geschiedenis geleden. Op woensdag 2 mei heeft het bedrijf een tussentijds handelsbericht naar buiten gebracht. Dit handelsbericht was niet bepaald positief maar Tesla hield wel vast aan haar productiedoelstellingen voor de Model 3. De productie van het Model 3 gaat de goede kant op. In het eerste kwartaal van 2018 had Tesla een min van 709,6 miljoen dollar. Dat is aanzienlijk meer verlies dan het eerste kwartaal van 2017. Toen had het bedrijf nog een verlies van iets meer dan 330 miljoen dollar.

De productie van Tesla’s gaat steeds beter. In de afgelopen week werden er 2.270 Tesla’s gebouwd van het Model 3. Tesla verwacht nog altijd halverwege 2018 in totaal 5.000 Tesla’s van het type Model 3 per week te kunnen bouwen. Als dat lukt is het bedrijf ook winstgevend.