Tesla verkocht minder auto’s dan verwacht in kwartaal 2 van 2017

Tesla heeft in het tweede kwartaal van 2017 minder auto’s verkocht dan analisten eerder hadden ingeschat. Op maandagavond 3 juli 2017 werd bekend dat de producent van elektrische auto’s leverde iets meer dan 22.000 elektrische voertuigen had afgeleverd. Eerder gingen analisten nog uit van een aantal van 23.000 elektrische auto’s die afgeleverd zouden worden. De tegenvallende afleveringsresultaten hadden te maken met de problemen omtrent de productie van batterijen voor in de auto’s.

Tesla is niet blij met het teleurstellende nieuws. Het bedrijf hoopt binnenkort haar nieuwste type auto, de Tesla Model 3 aan haar klanten te kunnen leveren. De Tesla Model 3 zal de goedkoopste Tesla tot nu toe worden en een grote omslag voor Tesla betekenen. Het bedrijf wil de productie opvoeren en meer goedkopere voertuigen produceren voor een brede markt. Komende vrijdag zal de eerste Tesla Model 3 van de transportband moeten afrollen volgens Teslatopman Elon Musk,

Tesla Model 3
Naar verwachting zullen de eerste dertig klanten hun aangekochte Tesla Model 3 krijgen aan het einde van de maand juli 2017. Volgens Musk loopt de productie van dit model 2 weken voor op schema. Naar verwachting zullen in augustus in totaal 100 Tesla Model 3 voertuigen geproduceerd worden en een maand later al meer dan 1500. In totaal heeft Tesla 400.000 orders voor het Model 3 binnengekregen.