Tesla produceerde in derde kwartaal 2018 aanzienlijk meer elektrische auto’s

Tesla is een Amerikaanse producent van luxe elektrische auto’s en is de laatste tijd veel in het nieuws geweest vanwege productieproblemen en uitlatingen van topman Elon Musk. Ondanks deze problemen is er gelukkig ook goed nieuws voor de autoproducent. Er is bijvoorbeeld aanzienlijk meer geproduceerd in het derde kwartaal van 2018. In dat kwartaal zijn volgens Tesla in totaal 80.142 voertuigen van de band gerold. Dat is een stijging van 50 procent ten opzichte van het eerdere productierecord dat in het tweede kwartaal werd behaald door de autoproducent. Het feit dat Tesla twee kwartalen op rij haar autoproductie heeft weten te vergroten is goed nieuws voor een bedrijf dat hogere productieaantallen nastreeft.

Tesla heeft ongeveer 53.239 auto’s van het type Model 3 weten te produceren in het derde kwartaal. Dat is ongeveer een verdubbeling in vergelijking tot het productievolume in het tweede kwartaal. Tesla is niet heel verbaasd over de verhoging van de autoproductie van het Model 3. De autoproducent had namelijk een dergelijke productieverhoging voor dit model al voorzien. Er werd door Tesla een doelstelling genoemd van 50.000 tot 55.000 auto’s. In totaal werden van het Tesla Model S en X 26.903 auto’s geproduceerd. Dit is een kleine stijging op kwartaalbasis en is ook in de lijn van de eerdere prognoses die de autoproducent had benoemd.

In de afgelopen periode had Tesla in totaal 83.500 voertuigen geleverd. Dit aantal is vergelijkbaar met ruim 80 procent van alle leveringen die Tesla in 2017 had gedaan. De doelstelling van Tesla voor de levering van 100.000 wagens van het Model S en X in 2018 blijft onveranderd. In Nederland was het Tesla Model S in september het op één na beste verkochte automodel van Nederland. Daarvan werden in september 1.052 exemplaren verkocht.