Uber gaat ook elektrische steps inzetten vanaf 2018

Het bedrijf Uber gaat in de toekomst ook ritten aanbieden met elektrische steps. Uber is vooral bekend van de zogenaamde vervoers-app in steden. Daar biedt Uber transportmiddelen aan zodat mensen veilig en snel door een stad getransporteerd kunnen worden zonder dat ze daarbij gebruik moeten maken van hun eigen vervoersmiddelen. Uber biedt dus zelf vervoersmiddelen aan en mensen ‘lenen’ deze vervoersmiddelen als het ware gedurende het transport of de rit. In eerste instantie was Uber vooral gericht op het aanbieden van vervoer in kleine auto’s in steden.

Elektrische steps
Inmiddels wil Uber ook andere vormen van transport aanbieden aan haar klanten. Daar hoort ook het gebruik van elektrische steps bij volgens de organisatie. Mensen die klant zijn bij Uber kunnen hun app op de smartphone gebruiken om te kijken waar de elektrische steps staan. De steps worden gebruik voor korte afstanden in de stad. In oktober 2018 worden de elektrische steps al beschikbaar gesteld in Santa Monica. Dit is een voorstad van Los Angeles.

Startups
Een concurrent van Uber had in september al elektrische steps beschikbaar gesteld in Santa Monica. Toen had het bedrijf Lyft de elektrische steps al geïntroduceerd in deze stad. Een aantal startups hebben elektrische steps al in andere steden aangeboden. Zo bieden de startups Lime en Bird het alternatieve vervoersmiddel al aangeboden in de Europese steden: Berlijn, Brussel en Parijs. Het bedrijf Uber wil graag de steps introduceren als een “slim en even comfortabel” alternatief vervoer in plaats van de auto. Natuurlijk is een elektrische step ook veel milieuvriendelijke en compacter in gebruik.