Uber wil uitzendbureau Uber Works oprichten

Uber is vooral bekend als organisatie die een taxiapp heeft ontwikkeld en deelauto’s beschikbaar stelt in een aantal grote steden. Het bedrijf is voortdurend bezig met marktverkenning en de ontwikkeling van oplossingen voor behoeften van consumenten en bedrijven in de markt. Zo heeft het bedrijf ook Uber Eats ontwikkeld. Dit is een maaltijdbezorgdienst en daarnaast is het bedrijf bezig met het beschikbaar stellen van elektrische steps in grote steden. Geheel nieuw is echter het bericht dat Uber via een nieuw dochterbedrijf zich wil gaan richten op de uitzendmarkt voor tijdelijk personeel. Dit bericht werd vrijdag 19 oktober 2018 bekend gemaakt door de Britse krant Financial Times.

Uber Works
Het uitzendbureau moet de naam Uber Works krijgen en wordt al sinds een aantal maanden ontwikkeld in Chicago. Het bedrijf Uber heeft het uitzendconcept een tijdje geleden al getest in de stad Los Angeles. Uber is van plan om haar manier van opereren in de markt ook te implementeren in de uitzendorganisatie die ze ontwikkelt. Dat betekent dat het uitzendbureau van Uber vooral ingericht zal zijn op korte projecten en evenementen waarvoor flexibel personeel zoals uitzendkrachten moeten worden ingezet.

Startup
Op dit moment is het onduidelijk wanneer Uber Works van start zal gaan. Er is wel aangegeven dat Uber is gestart met het werven van meer personeel voor een “speciaal project” in Chicago. Uber Works wordt door Uber beschouwd als een “interne startup” net zoals Uber Freight eerder ook als een interne startup werd beschouwd. Beide diensten richten zich op de zakelijke markt.