Verkoop Tesla kwartaal 1 van 2016

Het Amerikaanse bedrijf Tesla Motors heeft in het eerste kwartaal van 2016 in totaal 14.820 auto’s verkocht. Dat is ongeveer de helft meer dan in 2015 werden verkocht. Ondanks dat is het aantal verkochte auto’s wel lager uitgevallen dan de 16.000 auto’s die het bedrijf had verwacht te verkopen in het eerste kwartaal van 2016.

Verkoop Tesla’s in 2015
In heel 2015 werden er door Tesla in totaal 50.000 elektrische auto’s verkocht. Volgens het bedrijf moet de verkoop van Tesla’s in 2016 uitkomen op 80.000 tot 90.000. Hoewel de verkoop van Tesla in het eerste kwartaal van 2016 is tegen gevallen is de doelstelling van het jaar nog niet onhaalbaar. Volgens het bedrijf is het te kort aan verkochte auto’s in het eerste kwartaal van 2016 vooral toe te schrijven aan een te weinig onderdelen voor de autoproductie.

Goedkopere Tesla’s
Een paar dagen geleden maakte Tesla bekend dat ze goedkopere auto’s op de markt gaat brengen. Deze goedkopere elektrische Tesla’s moeten betaalbaar zijn voor de ‘gewone man’. De prijs van dit Model 3 Tesla is ongeveer rond de 30.000. Inmiddels heeft het bedrijf een kwart miljoen bestellingen ontvangen voor dit model. Dit is hoopgevend voor Tesla. Het duurt echter nog langer dan een jaar voordat de eerste Tesla’s van het type Model 3 zijn geproduceerd en daadwerkelijk in gebruik genomen kunnen worden.

Reactie van Technisch Werken
Tesla is een toonaangevend bedrijf in de auto-industrie. Het bedrijf maakt elektrische auto’s in het luxe segment van de markt. Daardoor zijn Tesla’s voor het overgrote deel van de consumenten niet betaalbaar. De aankondiging dat het bedrijf ook goedkopere auto’s gaat produceren werd in de markt positief ontvangen. De hoeveelheid orders die geplaatst zijn maken duidelijk dat de productie van goedkope Tesla’s een verstandige keuze is geweest voor autofabrikant Tesla.