Technische uitzendbureaus zien opleving technische arbeidsmarkt in maart 2021

In maart 2021 is duidelijk dat er steeds meer technisch personeel wordt gevraagd op de arbeidsmarkt. Er is weer meer technisch werk. Dat blijkt onder andere uit de grote toename aan technische vacatures op de arbeidsmarkt. Er worden meer installatiemonteurs en elektromonteurs gevraagd. Verder is er ook een stijgende vraag naar lassers, constructiebankwerkers en machinebouwers. Er is een grote behoefte aan technisch personeel dat meteen ingezet kan worden. De focus komt minder te liggen op instromers met een BBL traject. Dit merken ook technische uitzendbureaus in Nederland.

Technische vacatures

De toestroom aan technische vacatures is groot. Ook in het middenkader en op leidinggevend niveau worden steeds meer mensen gevraagd. Dat betekend dat er van hoog tot laag meer werk is in de techniek. Het grote probleem dat nu echter ontstaat is: waar haal je technisch gespecialiseerd personeel vandaan? Veel technische krachten hebben werk weten te behouden tijdens de economische crisis die het gevolg was van de coronapandemie. Er kwamen nauwelijks mensen beschikbaar op de technische arbeidsmarkt. Dat is logisch want veel technische bedrijven hadden de hoop en de verwachting dat er voldoende werk zou blijven in de techniek en dat bleek in de praktijk ook het geval.

Economische crisis overwinnen

Nu de economische crisis voorbij raakt zijn steeds meer bedrijven naarstig op zoek naar extra personeel. Vaak worden dan eerst flexibele krachten ingezet via een uitzendbureau of andere flexibele constructie. Pas later zal duidelijk worden of de flexibele contracten worden omgezet in contracten voor langere duur of vaste contracten. Een groot aantal bedrijven is tevreden over de huidige ontwikkelingen en de groei in orders maar weet nog niet hoe lang deze groei zal voortzetten de komende tijd. Daarom zijn ze voorzichtig en worden veel uitzendkrachten ingezet. Als je werk zoekt in de techniek heb je een grote kans om een geschikte vacature te vinden via een uitzendbureau. Klik op de knop vacatures om meer te weten te komen over de mogelijkheden om bij jou in de buurt aan de slag te gaan in een nieuwe technische baan.