Technisch werken merkt opleving technische arbeidsmarkt eind juni 2020

De technische arbeidsmarkt is halverwege het jaar 2020 weer volop in beweging. Er wordt veel personeel gevraagd in de bouw en techniek. Het betreft echter wel tijdelijke functies. Veel bedrijven hebben wel de intentie om personeel langere tijd aan het werk te houden. De spreekwoordelijke ‘horizon’ van veel technische bedrijven reikt echter te kort. Dat betekent eigenlijk dat de meeste bedrijven tot de bouwvak kunnen kijken en dat de periode daarna onzeker is.

Het is dus niet verwonderlijk dat bedrijven de piekperiode gaan opvangen met flexkrachten zoals uitzendkrachten en gedetacheerd personeel. Ook in de coronaperiode is de werkgelegenheid van flexwerkers vooral aanzienlijk toegenomen voor reguliere werkzoekenden is er vaak nauwelijks aanbod. De vacatures die open staan zijn vaak voor specialisten en omdat de tijd zo onzeker is verstrekken bedrijven niet of nauwelijks tijdelijke of vaste contracten.

Voor uitzendkrachten in de techniek is een veel gunstiger periode aangebroken. Technicum uitzendbureau zoekt technisch personeel voor tijdelijke functies maar ook voor langere tijd. Mocht je interesse hebben in werk voor langere tijd of voor bijvoorbeeld de vakantie periode dan is Technicum het juiste adres. Kijk via de knop vacatures Technicum naar het actuele vacatureaanbod van deze specialist op de technische arbeidsmarkt.